vrijdag 20 februari 2009

Naar Maaseik

In Brussel de bus naar Maaseik genomen. Het is de chauffeur die geen halve minuut kan zwijgen. Hij doet deze rit enkel op vrijdagavond. En hij neemt er echt zijn tijd voor. Hij laat zich door niemand opjagen. Zijn collega zit er ook bij, allee hij zegt toch dat het zijn collega is. Deze zit altijd op de stoel rechts vooraan. Er wordt in het zwart gereden vandaag, dit wil zeggen geen bus van de lijn, en een bus van een Limburgse maatschappij die niet herschildert is. Hij heeft wel een bord vooraan en een betaal automaat. Ah, ja dit is een toeristen bus, moet ik er wel bij vertellen, dus allemaal met twee naast elkaar met zicht naar voor. Op deze lijn is dat altijd zo, maar vrijdags is het meestal een niet herkenbare lijnbus omdat er dan meer bussen zijn, om de studenten naar het verre Limburg te brengen.
Een chauffeur die niet zwijgt, dus niet slapen, want hij houdt zijn klanten ook aan de praat. Der is iemand verjaard, en dat levert een chocolaatje op., ja op deze bus kan dit :-). Het is file, maar dit stoort hem niet. Ik denk dat het er hem niet toe doet wanneer hij toekomt. Hij is te laat in Leuven, maar dat geeft niet, ik moet toch wachten op mijn aansluiting. En op de bus is het lekker warm, terwijl het buiten miezert. Het is druk op de bus, begin krokus vakantie.
In Leuven staan er heel wat student te wachten, hun valiezen mogen in de koffer, als dat niet op vakantie vertrekken is?